Kompanija m:tel podržava kampanju „Sat za planetu“

Pridružite se na biciklu u vožnji „Osvijetli problem“

Podgorica, 24. mart 2017 –  Kompanija m:tel se i ove godine pridružuje globalnoj kampanji „Sat za planetu“ u borbi protiv klimatskih promjena, koja se u Crnoj Gori obilježava već osmu godinu zaredom u organizaciji NVO „Green Home“.  Ove godine u saradnji sa NVO Biciklo.me, Svjetskim fondom za prirodu (WWF) i kancelarijom UNDP, organizator Green Home organizuje promotivnu biciklističku vožnju.

Vožnja pod sloganom “Osvijetli problem” počinje i završava se na Trgu Nezavisnosti, u subotu, 25. marta 2017. godine, sa početkom u 19:30h.  Nakon završetka biciklističke vožnje, biće emitovan kratki promotivni spot „Sat za Planetu“, koji će još jednom skrenuti pažnju okupljenim građanima na značaj ove akcije.

U subotu, 25. marta, od 20:30 do 21:30h svi stanovnici svijeta se mogu uključiti u najveću globalnu akciju i gašenjem svjetla u prostorijama koja im nijesu potrebna u tom trenutku i time dati do znanja da su spremni preduzeti korake kojima će doprinijeti ublažavanju klimatskih promjena.

„Sat za Planetu“ je kampanja kojoj se priključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da svako ima odgovornost prema životnoj sredini, kao i da je moguće promijeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas.  Zato je m:tel ponosni partner ove kampanje i u svim objektima će u navedeno vrijeme ugasiti svjetlo, a pozvaće i zaposlene da to učine u svojim domaćinstvima.