Jedinstveno putovanje Teslinim vremeplovom

Povodom obilježavanja 160 godina od rođenja jednog od najvećih svjetskih naučnika, kompanija m:tel  je  organizovala uzbudljivo putovanje Teslinim vremeplovom u Budvi i Herceg Novom.

Jedinstveni multimedijalni događaj je održan u Starom gradu Budva - ispred crkve Sv. Ivana, otkrivajući na sasvim nesvakidašnji način život i djela Nikole Tesle, značaj njegovih otkrića, kao i njegove mirovne i filantropske misli i stanovišta. Partneri u ovom projektu su Opština Budva i Grad teatar Budva.

Građani Herceg Novog I brojni turisti, imali su priliku da uživaju u ovom neponovljivom iskustvu na Trgu Nikole Đurkovića –Sahat Kula.

 Partneri m:tel-a u ovom projektu su Opština Herceg Novi i TO Herceg Novi. Prisutne su pozdravili gradonačelnica Herceg Novog Nataša Aćimović i izvršni direktor m:tel-a Vladimir Lučić.

   „Ovo je jedinstveni multimedijalni projekat o najvećem naučniku sa naših prostora, poznatom u cijelom svijetu. Film na jedan novi i savremeni način objašnjava ko je bio Nikola Tesla, a s obzirom na to da je u 4D projekciji mogu reći da je fascinantan događaj u kome imate utisak da vam se Nikola Tesla lično predstavlja“ rekao je izvr[ni direktor m:tel-a Vladimir  Lučić.

Gradonačelnica Nataša Aćimović je između ostalog istakla: „Herceg Novi je večeras grad novih tehnologija, jedan od rijetkih čijim se trgovima i ulicama šetajući i dužeći se, možemo naći ovdje i tamo, tamo negdje daleko, sa onima koje volimo ili nam trebaju ili znače,  kao u neposrednoj blizini. Večeras se kao u pravoj prijestonici kulture možemo sresti sa Nikolom Teslom vizionarom i misliocem jedne civilizacije koja još uvijek nije ostvarena, kao i  njegovim  brojnim idejama  koje još uvijek pripadaju budućnosti. “

 Kao umjetnički prikaz i vizionarska ideja prva digitalna predstava posvećena Nikoli Tesli u Crnoj Gori je prikazana putem 4D projekcije.  Koristeći najsavremenije digitalne tehnologije, umjetnički projekat „Teslin vremeplov“, prvi takve vrste kod nas, predstavlja nastavak popularizacije nauke kroz omaž velikanu bez kojeg bi današnji način života bio nezamisliv.

 Zahvaljujući svojim genijalnim izumima, Tesla je omogućio globalnu povezanost i komunikaciju među ljudima i svojim revolucionarnim pronalascima dao nemjerljiv doprinos svjetskoj nauci. Jednako inovativno, uvodeći sasvim novi trend primjene savremenijih tehnologija, ovaj projekat predstavlja svojevrsni poklon svim građanima, ali i gostima Budve, koji žele da odaju počast inovatoru.