Kompanija MTEL donirala aparat za mehaničku ventilaciju pluća

Podgorica, 28. mart 2017 –  Kompanija m:tel je donirala aparat za mehaničku ventilaciju pluća najnovije generacije, za potrebe Centra za neonatologiju Kliničkog centra Crne Gore.

Zahvaljujući se na vrijednom poklonu, doc. dr Snežana Raspopović, medicinski direktor KCCG, je rekla  da su uvijek nailazili na razumijevanje kada su se obraćali kompaniji m:tel za podršku, naročito kada su djeca u pitanju. „Od juče smo bogatiji za respirator koji je veoma bitan za potrebe Centra za neonatologiju. Do sada je većina donacija bila usmjerena prema Institututu za bolesti djece, jer smo smatrali da je to jedan od najvažnijih segmenata sa kojim moramo krenuti. Od djece se počinje i od njihovog zdravlja zavisi i zdrava populacija naše države. Tako da je to nama uvijek prioritet,  i kad god budemo mogli, mi ćemo usmjeriti svoju pažnju i mogućnosti za nabavku nove opreme i svega onoga što je potrebno za dobar i kvalitetan rad“, rekla je doc. dr Raspopović.

Na vrijednoj donaciji zahvalila se i dr sc. med. Lidija Banjac, načelnica Centra za neonatologiju.

„Centar za neonatologiju je od  kompanije MTEL dobio veoma vrijedan poklon. To je visokokvalitetan respirator marke Hamilton za potrebe intenzivne neonatalne njege. Respirator podržava sve savremene modove mehaničke ventilacije, može se koristiti i za neinvazivnu respiratornu potporu disanja, za ventiliranje terminske novorođenčadi ali i za potrebe najmanjih pacijenata, preterminske novorođenčadi. Mi smo za sve donacije koje su usmjerene za Centar za neonatologiju veoma zahvalni a posebno za ovako vrijedne donacije koje nam direktno pomažu u borbi za život koji neki naši pacijenti započinju od samog rođenja.“

Izvršni direktor m:tel-a Vladimir Lučić je pored ostalog istakao: “M:tel ove godine slavi deseti rođendan. Prepoznati smo kao društveno odgovorna kompanija. Dosta ulažemo u humanitarne i sportske akcije širom Crne Gore, ali moram da kažem da ne postoji ljepši način da se započne poslovna godina nego sa jednom ovakvom donacijom, jer je usmjerena ka pomoći najmlađoj djeci. Ja bih se zahvalio upravi KCCG što je omogućila da učestvujemo i pomognemo najmlađima, a ovom prilikom bih pozvao sve kompanije koje posluju pozitivno u Crnoj Gori, da krenu našim putem i da putem donacija pomognu Klinički centar. Na našem primjeru pokazuje se da imaju stvarno odlične projekte i ideje kako im se može pomoći, i pozvao bih i druge kompanije da nam se pridruže” kazao je izvršni direktor m:tel-a, Vladimir Lučić.

U ime Kliničkog centra Crne Gore, direkorka Zorica Kovačević uručila je zahvalnicu izvršnom direktoru m:tel-a Vladimiru Lučiću i čestitala jubilej kompanije.