Kako postati biznis korisnik

Da biste postali m:tel postpaid pretplatnik potrebno je da u nekoj od m:tel–ovih poslovnica, ili kod ovlašćenih dilera (posrednika), potpišete ugovor o priključenju na m:tel mrežu.

Tom prilikom dužni ste pokazati važeći identifikacioni dokument (ličnu kartu ili pasoš) i odabrati postpaid paket po izboru, te platiti aktivaciju SIM kartice u iznosu od 6 eura. Plaćanje se može obaviti  direktno u poslovnici ili uplatom na m:tel–ov žiro račun br. 530-13881-80. Kopiju uplatnice je potrebno predati agentu prodaje, koji Vam izdaje:

  • Zahtjev za zasnivanje pretplatničkog odnosa
  • Pretplatnički ugovor
  • Opšte uslove pretplatničkog ugovora i
  • Račun o uplati aktivacije SIM kartice.


U Zahtjevu za zasnivanje pretplatničkog odnosa nalaze se podaci o pretplatniku, serijski broj SIM kartice, PIN i PUK kod, pretplatnički broj i datum aktivacije.

Za potpisivanje ugovora od strane pravnog lica, procedura je ista kao kod fizičkih lica, osim što je pored ličnog identifikacionog dokumenta potpisnika potrebno dostaviti kopije sljedećih dokumenata:

  • Rješenje o registraciji za PDV
  • Podatke o registraciji društva ( izdaje Privredni sud )
  • Rješenje o registraciji za PIB ( izdaje Poreska uprava CG )
  • Karton deponovanih potpisa
  • Fotokopiju lične karte ovlašćenog lica.


Pravna lica imaju mogućnost biranja biznis paketa, koji sadrže razne povoljnosti za korisnike biznis grupe. Pravna lica određuju broj korisnika u grupi.

Fizičkim licima omogućeno je da potpišu maksimum tri postpaid ugovora na svoje ime.

Stranim državljanima m:tel ne omogućava potpisivanje postpaid ugovora, osim ako u Crnoj Gori imaju registrovanu kompaniju.

Takođe, pozivom na broj 1600 možete naručiti željeni m:tel postpaid paket i, u roku od 48 sati od trenutka potvrde narudžbe, on stiže na vašu adresu bez ikakvih dodatnih troškova.

U m:tel express paketu stiže poručeni mobilni telefon u originalnom pakovanju sa garancijom, postpaid SIM kartica i primjerci ugovora, koje korisnik potpisuje. Odabrani paket preuzimate lično i plaćate pouzećem.

KAKO DO NAS

Pošaljite nam mejl!

Ukoliko vam je lakše da se o onome što vas zanima informišete putem mejla, možete nam se obratiti putem sljedeće adrese: korisnicki.servis@mtel.me

Pozovite nas

Korisnički servis m:tel-a (broj 1600) uz stručan i ljubazan tim ima sve odgovore na vaša pitanja 0-24h svakog dana u sedmici (24/7)! 

Uvijek dostupni

Potražite nas na društvenim mrežama - naš tim je tu da vam i na ovaj način olakša put do pravovremene i tačne informacije.