Završen četvrti m:tel app konkurs

Za najbolje timove smart telefoni i plasman na Regionalni app izazov

Podgorica, 05. februar 2021 – MTEL je i ove godine organizovao konkurs u izradi mobilnih aplikacija za Android™ ili iOS – m:tel app konkurs, za srednjoškolce.Na konkursu je učestvovalo 13 gimnazija i stručnih škola i, prema ocjeni interne komisije, najbolje su bile aplikacije:

  • Covid Assistant/Gimnazija „Slobodan Škerović“ iz Podgorice
  • Zakrpi.me/ Srednja stručna škola iz Nikšića
  • VRArt/Srednja Elektro-Tehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice
  • New View/Srednja Elektro-Tehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice
  • Mislim na tebe/ Srednja Elektro-Tehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice

Pored smart telefona koji je obezbijeđen za sve članove tima i njihove mentore, pobjeda u ovoj fazi takmičenja omogućila im je i plasman u regionalno finale konkursa pod nazivom „Regionalni app izazov“, na kojem će naši učenici biti u prilici da se takmiče sa vršnjacima iz regiona.

„Kao kompanija koja podržava sektor obrazovanja, ponosni smo sve ove mlade ljude koji su pokazali i kreativnost i timski duh, tokom par mjeseci rada na projektu. Utoliko više, imajući u vidu vanredne epidemiološke okolnosti koje otežavaju komunikaciju i organizaovanje vannastavnih aktivnosti. Naša kompanija će nastaviti da podržava inovativne ideje uz uvjerenje da je ulaganje u mlade ljude veoma vašno za napredak čitavog društva. Kao lider u oblasti digitalizacije, trudimo se da motivišemo talentovane učenike da rade na sebi i da se ukluče u digitalnu zajednicu jer je u tome najveći potencijal“ - rekla je prilikom uručenja nagrada Nadežda Sredanović, vođa projekta iz m:tel-a.

Više informacija o kompaniji m:tel, korisnici mogu naći na Facebook stranici Mtel Imate prijatelje, web site-u www.mtel.me kao i pozivom Korisničkog servisa na broj 1600.