Kompanija MTEL novi sponzor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore

Podgorica, 3. novembar 2021 - Kompanija MTEL je novi sponzor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore. Ugovor su potpisali predsjednik VPSCG dr Đuro Marić i izvršna direktorica kompanije MTEL Tatjana Mandić, na period od godinu dana.
Predsjednik VPSCG Marić je, nakon potpisivanja ugovora, kazao da je MTEL kao društveno odgovorna kompanija pokazala spremnost da obnovi prijateljstvo sa Vaterpolo i plivačkim savezom i na taj način podrži najtrofejniji crnogorski sport.
“Uz brojne pripreme, turnire i ostale obaveze, pred nama je jedna jako zahtjevna godina. Godina u kojoj ćemo dati sve od sebe da nastavimo kontinuitet osvajanja medalja, i da se polako gradi ekipa za ono glavno, a to su Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Stoga, podrška Mtel-a dolazi u pravom trenutku za naš Savez. Pokazali su spremnost da nas podrže, iako svjesni činjenice da mi nijesmo profitabilan sport, ali smo sport koji je donio najviše radosti Crnoj Gori. Naš Savez i kompanija Mtel su i ranije imali saradnju, a sada je ona podignuta na još veći nivo, uz našu želju da ona bude do Pariza i Olimpijskih igara. Ponosan sam i zadovoljan, što je jedna ovako jaka kompanija uz naš najuspješniji sport. Nadam se da će ova saradnja rezultirati još boljim rezultatima Vaterpolo saveza”, zaključio je Marić.
Izvršna direktorica MTEL-a Tatjana Mandić je istakla da najbolji idu uz najbolje, zato su oni iz kompanije MTEL sa najboljima u crnogorskom sportu.
„Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je jedan od najtrofejnijih timova i mnogo puta su donijeli radost svim građanima. Potpisivanjem ugovora o sponzorstvu od danas u MTEL-u i zvanično imaju prijatelja. Tu smo da ih podržimo u budućim takmičenjima, a oni će nas vjerujemo ubrzo opet obradovati nekom od medalja. Naše prijateljstvo sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore počelo je još 2007. godine i od tada zajedno nižemo uspjehe. Znam da brojne obaveze očekuju kako vaterpoliste, tako i naše plivačke selekcije. Svima želimo puno uspjeha, a posebno ističem da vjerujemo u naše ajkule koji su kako smo čuli okupili sjajan podmlađen tim spreman za nove pobjede“, poručila je Mandić.
Selektor za vaterpolo Vladimir Gojković zahvalio se kompaniji MTEL na sponzorstvu uz želju da se saradnja nastavi i u narednim godinama.
“Pred nama je godina puna izazova za naš sport. Prvi put u jednoj godini imaćemo i Svjetsko i Evropsko prvenstvo za vaterpoliste, i to u maju u Fukuoki, i krajem avgusta u Splitu. Uveliko smo počeli sa pripremama za novu sezonu, jer pored ova dva takmičenja, učestvovaćemo i u Svjetskoj ligi, a najvjerovatnije na Mediteranskim igrama i Svjetskom kupu. Međutim, to nije sve, naše mlađe selekcije učestvovaće na tri velika takmičenja.Takođe, plivačke reprezentacije su već krenule sa takmičenjima u novoj sezoni. Trenutno su u kazanju na Evropskom prvenstvu u malim bazenima, u decembru će učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju. Jedna jako zahtjevna sezona, i podrška MTEL-a nam puno znači”, kazao je Gojković.