Kompanija MTEL i KSCG nastavili saradnju

Podgorica, 01.decembar 2021 - Kompanija MTEL i u 2022. biće uz crnogorsku košarku.
Produžetak saradnje koja traje od 2013. potpisali su izvršna direktorica kompanije MTEL Tatjana Mandić i predsjednik KSCG Nikola Peković.
Na konferenciji organizovanoj u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore Peković je poručio da MTEL uvijek pomaže najboljima u sportu i na taj način pokazuje veliku društvenu odgovornost.
“Košarka je sportski brend Crne Gore, a naši košarkaši i košarkašice koji igraju u svim najjačim takmičenjima od NBA lige, preko Evrolige, najjačih nacionalnih liga, do ABA lige prepoznatljivi su svima na planeti. Naše reprezentacije godinama su dio košarkaške elite, a to najbolje pokazuje činjenica da su seniori 26. na svijetu, a 14. u Evropi, a naše košarkašice 20. na planeti i 11. na našem kontinentu.
U vremenu kada rastu cijene svega, Košarkaškom savezu postaje sve teže organizovati pripreme i putovanja za osam naših reprezentacija koje igraju prestižna evropska takmičenja, finansijska sredstva su nam neophodna pa će nam podrška kompanije MTEL biti vrlo važna da nastavimo da bilježimo dobre rezultate i donosimo radost navijačima."
Izvršna direktorica MTEL Tatjana Mandić ističe da je pravo zadovoljstvo za kompaniju što je istinska podrška i prijatelj Košarkaškog saveza na putu do ostvarenih uspjeha.
"Potpisivanjem ugovora o sponzorstvu za 2022.godinu Mtel ulazi u 10-tu godinu pruzanja podrške našim reprezentativcima i pokazuje da čvrsto vjeruje u njihov uspjeh. Košarkaške reprezentacije Crne Gore sada ponovo kreću u nove misije i svjesni smo da to nije mali izazov, ali se nadamo da ćemo ovim našim doprinosom i njihovom posvećenošću, zajedno ostvariti velike rezultate", poručila je Mandić.
Crnogorske košarkaške reprezentacije čeka vrlo izazovna godina. Seniori i seniorke nastavljaju kvalifikacije za Svjetsko, odnosno Evropsko prvenstvo.
Naše mlađe selekcije u obije konkurencije imaće takođe izazove na Evropskim šampionatima.
Košarkaški savez biće organizator prestižnog U20 Eurobasketa koji okuplja najveće nade evropske košarke, zbog toga će saradnja sa MTEL-om biti od velikog značaja.