Lansiraj svoju ideju!

Počinje drugi m:tel app konkurs za srednjoškolce u izradi mobilnih aplikacija!

Podgorica, 01. oktobar 2018 – Nakon uspješno završenog prvog regionalnog konkursa za izradu aplikacija u Android™ i iOS-u za mobilne uređaje, kompanija m:tel i ove godine pokreće m:tel app konkurs - koji će brojnim srednjoškolcima u Crnoj Gori pružiti šansu da osvoje vrijedne pametne telefone i dobiju priliku da se takmiče sa svojim vršnjacima iz regiona!

Pozivamo učenike koje zanimaju aplikacije, vole programiranje, imaju dobru ideju i želju da se takmiče sa vršnjacima, da se prijave na m:tel app konkurs, naprave mobilnu aplikaciju  i osvoje jednu od pet ravnopravnih nagrada na državnom nivou u novom m:tel app konkursu.

Najbolji timovi će dobiti priliku da se u februaru 2019. i regionalno takmiče sa vršnjacima i najboljim timovima iz BiH i Srbije u Regionalnom app izazovu i tako osiguraju ulaznicu za svjetsku konferenciju IDTechEx Show u Berlinu.*

Za učešće na m:tel app konkursu potrebno je da učenici pronađu svoju srednju školu na listi od 12 škola učesnica takmičenja, osmisle ideju za aplikaciju, popune formular i prijave svoj tim putem adrese: mtelappkonkurs@mtel.me najkasnije do 20. novembra 2018. godine.

Rok za dostavu gotovih funkcionalnih verzija aplikacija uz detaljan opis je 15. januar 2019, nakon čega će stručna komisija ocijeniti pristigle aplikacije i dodijeliti nagrade za pet najboljih u Crnoj Gori.

Aplikacije treba da budu zanimljive, inovativne i korisne, a prednost će imati one koje imaju društveno korisnu namjenu i koje doprinose razvoju telekomunikacionih usluga i unapređuju upotrebu mobilnih telefona i uređaja.

Detaljne uslove takmičenja (Opšte uslove) i formular za prijavu mogu se preuzeti na linkovima:

Podsjećamo da je specijalna nagrade za inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“, na prvom regionalnom konkursu, dodijeljena timu Valanders iz Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice za aplikaciju „TeleTech“. Učenici su nagrađeni vrijednim mobilnim uređajima.

Kompanija m:tel od početka poslovanja u Crnoj Gori ima odličnu saradnju sa obrazovnim institucijama i mladim ljudima kontinuirano pruža podršku u sticanju znanja, kroz različite vidove konkursa, seminara, takmičenja.

Podržavamo znanje!

*Na pobjedničko putovanje će ići autori najbolje aplikacije u regiji (Crna Gora, BiH, Srbija) u pratnji nastavnika, a kompanija m:tel zadržava pravo izmjene studijskog putovanja.