KOMPANIJE LOGATE I MTEL DONIRALE CALL CENTAR 1616 INSTITUTU ZA JAVNO ZDRAVLJE

Poziv ka SOS liniji 1616 sa svih mreža u Crnoj Gori je besplatan

Podgorica, 20.03.2020 – U Institutu za javno zdravlje danas je otvoren Call Centar, a jedinstveni besplatni SOS broj 1616, namijenjen je svima koji sumnjaju da su bili izloženi zarazi novim koronavirusom, ili imaju simptome koji ukazuju na zaraženost.

Kompanija Logate je donirala svoj Kontakt centar softverski sistem i kontinuiranu tehničku podršku, dok je MTEL donirao komunikacionu infrastrukturu i broj 1616. Vrijednost donacije je preko 50.000 eura. Kompanija MTEL je ponosna što je na ovaj način pomogla puštanje u rad savremenog Call centra koji će omogućiti građanima efikasniju komunikaciju sa stručnjacima u Institutu za javno zdravlje.

Ministar zdravlja u Vladi Crne Gore, dr Kenan Hrapović, danas je u Institutu za javno zdravlje otvorio Call Centar. Tom prilikom je istakao da ovih dana svjedočimo odgovornom odnosu profesionalaca u borbi protiv virusa koji je pokorio svijet.

„Studenti medicinskog, stomatološkog i farmaceutskog fakulteta, koji će raditi u ovom Call centru, uvjeravaju nas da etika i profesionalizam i prije položene Hipokratove zakletve imaju svoje mjesto u borbi protiv ove pošasti. Jedino zajedništvom i složnim djelovanjem svih možemo pobijediti.  Otvaranje ovog Call Centar važan je dio te borbe“, istakao je Hrapović.

Prof. dr Dragan Laušević, epidemiolog iz Instituta za javno zdravlje, istakao je da je SOS linija namijenjena svim osobama, koje sumnjaju da su zaražene koronavirusom, onima koji imaju simptome na disajnim putevima, a ne znaju o čemu se radi, onima koji su došli u posljednjih 14 dana u Crnu Goru, a nisu se još uvijek javili epidemiološkim službama, ili nisu dobili rješenje Zdravstveno sanitarne inspekcije.

„Namijenjena je i onima koji su stigli prije 14 dana, nisu se do sada javili epidemiološkim službama, a imaju tegobe. Javljanjem na ovu SOS liniju mi ćemo im pomoći da zajedno procijenimo koji je rizik i da im damo jasna uputstva šta dalje treba da rade“, objasnio je Laušević.

Preko SOS linije, kako je pojasnio, ne treba da se javljaju osobe koje su već stupile u kontakt sa epidemiologom i koje su već pod nadzorom, „kao ni one osobe koje traže neke informacije, eventualno o putovanjima“.

„Molimo građane da razumiju, jer je veliki broj onih koji zahtjevaju prave informacije i da im damo mogućnost za takve stvari“, rekao je Laušević.

Kompanija MTEL je zahvalna svojim zaposlenima koji su danonoćno radili na ovom projektu, kako bi se Call centar u rekordnom roku pustio u rad.

Linija 1616 biće otvorena svakog dana od 8 sati do 23 sata.

Mjesto za vaša pitanja

E-mail

Pošaljite nam e-mail na Korisničku podršku

Kontakt centar

Pozovite 1600. Tu smo za vas 24 časa dnevno!

Social

Uvijek dostupni na Facebook-u, YouTube-u i Instagram-u

Poslovnice

Posjetite naša prodajna mjesta i saznajte sve što vas interesuje