Novi digitalni servis za korisnike m:tel-a

Uz m:disk - vaši podaci i slike su na sigurnom!

Podgorica, 07. jun 2021. godine – Kompanija m:tel od danas uvodi novi digitalni servis – m:disk, koji korisnicima omogućava da iznajme i upravljaju zaštićenim onlajn memorijskim prostorom na m:tel serverima, na kojima će bezbjedno moći da čuvaju fotografije, video zapise, muziku, različite formate dokumenata i ostale sadržaje sa svog mobilnog uređaja ili računara.

Uslugu mogu da koriste svi m:tel postpejd i biznis korisnici, pri čemu je aplikaciju moguće koristiti  na mobilnim uređajima (mobilni telefon, tablet). Podržani su sljedeći operativni sistemi: android, iOS i web.

Maksimalna veličina fajla koja se može postaviti je 4GB. Korisnik ima mogućnost da fajlove koje je učitao na m:disk podijeli sa drugim korisnicima putem opcije ,,Podijeli” (bez obzira na to da li drugi korisnici imaju nalog na m:disk-u).

U ponudi su dva komercijalna tarifna dodatka za skladištenje podataka: Disk:50 GB – po cijeni od 0,50 € mjesečno i  Disk:200 GB – po cijeni od 1,50 € mjesečno.

Korisnici paketa Urban NEO M+, Urban M i Surf L dobijaju besplatan dodatak Disk:10GB, korisnici Urban NEO L, Urban L i Surf XL paketa dobijaju Disk:30GB, dok oni koji se odluče za pakete Urban NEO XL, Urban NEO XXL i Urban XL dobijaju besplatan dodatak Disk:100GB.

Besplatni dodaci uz navedene pakete se dodjeljuju automatski, kreiranjem m:disk naloga. Ukoliko korisniku treba više memorijskog prostora, uvijek može da kupi neki od tarifnih dodataka iz naše ponude – Disk 200 GB ili Disk 50 GB. Navedeni dodaci se mogu kupovati više puta – na postojeću kvotu se dodaje kupljeni dodatak i ukupni prostor se sabira. Kupovina i promjena m:disk dodataka vrši se putem Android/iOS aplikacije.

Aktivacija m:disk naloga: Nakon preuzimanja m:disk aplikacije sa odgovarajućeg online store-a, potrebno je unijeti m:tel broj telefona u m:disk aplikaciju, i kliknuti na polje „Pošalji kod“, nakon čega će aktivacioni kod biti poslat putem SMS-a. Nakon uspješnog unosa akivacionog koda iz SMS poruke, m:disk nalog će biti aktiviran.

Deaktivacija naloga: Deaktivacija se vrši putem m:disk aplikacije/web stranice u segmentu „Upravljaj svojim m:disk prostorom“. Svaki kupljeni prostor/dodatak na m:disk-u se pojedinačno deaktivira.U mjesecu deaktivacije korisnik plaća punu pretplatu i ima mogućnost korišćenja svih servisa do kraja mjeseca. Nakon isteka plaćenog perioda, korisnik ima mogućnost pristupa već unesenim podacima na m:disku u narednih 6 mjeseci, ali ne i mogućnost dodavanja novih fajlova.

Cijene su prikazane sa uračunatim PDV-om. Internet saobraćaj za pristup sadržaju na m:disk platformi za korisnike m:tel postpejd i biznis paketa je besplatan. Korisnici mogu da pristupe aplikaciji i portalu i ukoliko koriste WiFi povezivanje.

Više informacija o m:disk servisu sa detaljnim instrukcijama o aktivaciji i svemu što vas zanima o čuvanju podatka na m:disku, možete naći na: m:disk | Digitalni servisi | Mtel.me