MTEL D.O.O. dobitnik Nagrade za doprinos na nacionalnom nivou

Dodijeljene godišnje nagrade i priznanja za filantropiju „Iskra“ za 2019. godinu

Cetinje, 03. decembar 2019 - Fond za aktivno građanstvo (FAKT) dodijelio je sinoć godišnje nagrade i priznanja za filantropiju „Iskra“ za 2019. godinu kompanijama, udruženjima i pojedincima koji su nesebično doprinijeli opštem dobru i razvoju građanskog društva. FAKT je dodijelio tri glavne nagrade i sedam specijalnih priznanja.

Nagrada za doprinos na nacionalnom nivou pripala je kompaniji MTEL D.O.O. koja godinama unazad pruža podršku kulturi, nauci, zdravstvu, sportu i drugim aktivnostima važnim za razvoj crnogorskog društva, bilo u novcu, proizvodima ili uslugama. U toku protekle godine pokrenut je projekat Telemedicine, koji predstavlja najveću donaciju MTEL-a ikada, i osim novčanih sredstava koja će do kraja implementacije projekta dostići iznos od 1,3 miliona eura, značajna je i izgradnja optičke infrastrukture, što je omogućilo povezivanje Kliničkog centra sa opštim bolnicama u Beranama, Baru i Pljevljima.

Projekat Telemedicina koji realizuje kompanija MTEL zajedno sa KCCG i Ministarstvom zdravlja, a pod pokroviteljstvom Crnogorske akademije nauka i umjetnosti – CANU i Vlade Crne Gore, ima za cilj pozicioniranje crnogorskog zdravstvenog sistema na potpuno novim temeljima kroz poboljšanje zdravstvenih usluga za građane Crne Gore. Projekat je završnoj fazi  (očekuje se  puštanje u rad posljednje faze) i obuhvata više pojedinačnih projekata, od kojih su najvažniji: teleradiologija, telepatologija i telekonsalting.

Sjaj Iskre u MTEL-u će sve zaposlene podsjećati da dobro treba da ostane navika, a dobročinstvo i dalje strategija našeg rasta i razvoja.