LANSIRAJ SVOJU IDEJU!

POČINJE SEDMI MTEL APP KONKURS ZA SREDNJOŠKOLCE

Podgorica, 02.10.2023 - Nakon uspješno završenog šestog regionalnog konkursa za izradu aplikacija u Android™ i iOS-u za mobilne uređaje, kompanija m:tel i ove godine pokreće m:tel app konkurs - koji će brojnim srednjoškolcima u Crnoj Gori pružiti šansu da osvoje vrijedne pametne telefone i dobiju priliku da se takmiče sa vršnjacima iz regiona!

Pravo učešća na m:tel app konkursu ostvaruju učenici 13 srednjih škola sa specijalizovanim nastavnim programima u IT oblasti. Za učešće na m:tel app konkursu potrebno je da učenici srednjih škola navedenih u Opštim uslovima, osmisle ideju za aplikaciju, popune formular i prijave svoj tim putem adrese:mtelappkonkurs@mtel.me najkasnije do 27. novembra 2023. godine.

Rok za dostavu gotovih funkcionalnih verzija aplikacija uz detaljan opis je 29. januar 2024. godine, nakon čega će stručna komisija ocijeniti pristigle aplikacije i dodijeliti nagrade za pet najboljih u Crnoj Gori.

Autori najboljih aplikacija na m:tel app konkursu će, pored pametnog telefona, dobiti šansu da se i regionalno takmiče sa vršnjacima i najboljim timovima iz BiH i Srbije u Regionalnom app izazovu, uz mogućnost da osvoje sljedeće nagrade:

  • Prva nagrada - dodjeljuje se timu čiju aplikaciju žiri ocjeni kao najuspješniju;
  • Specijalna nagrada pod nazivom „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“ - dodjeljuje se timu za čiju aplikaciju žiri procijeni da se posebno izdvaja po inovativnosti.

Kao nagrada za prvo mjesto na Regionalnom app izazovu je planirana posjeta prestižnoj međunarodnoj IT/digital konferenciji za članove tima i mentora. O detaljima studijskog putovanja, takmičari će biti obaviješteni naknadno, do kraja prvog ciklusa takmičenja (m:tel app konkursa).

Aplikacije treba da budu zanimljive, inovativne i korisne, a prednost će imati one koje imaju društveno korisnu namjenu i koje doprinose razvoju telekomunikacionih usluga, unapređuju upotrebu mobilnih telefona i uređaja, aplikacije koje daju
odgovor na neka važna pitanja iz oblasti zaštite životne sredine, racionalnog korišćenja prirodnih resursa i energije, ili doprinose prevenciji lošeg uticaja na zdravlje ljudi.

Pozivamo srednjoškolce koje zanimaju aplikacije, vole programiranje, imaju dobru ideju i želju da se takmiče sa vršnjacima, da se prijave na m:tel app konkurs, naprave mobilnu aplikaciju i osvoje jednu od pet ravnopravnih nagrada na državnom nivou u novom m:tel app konkursu.

Ovdje možete preuzeti:

Više informacija o cjelokupnoj ponudi m:tel-a, korisnici mogu naći na Facebook stranici Mtel Imate prijatelje, web site-u www.mtel.me kao i pozivom Korisničkog servisa na broj 1600.