Završen sedmi m:tel app konkurs

Autori najboljih aplikacija dobili poklon telefon i plasman na Regionalni app izazov

Kao kompanija koja kontinuirano kreira idealan ambijent za produkciju ideja i pokretanje biznis planova iz oblasti informacionih tehnologija, MTEL je i ove godine organizovao konkurs za srednjoškolce u izradi mobilnih aplikacija za Android™ ili iOS – m:tel app konkurs.

Crnogorski srednjoškolci su još jednom dobili priliku da pokažu vještine i ideje iz oblasti programiranja i da osvoje vrijedne nagrade - poklon telefon i plasman na Regionalni app izazov. Konkurs je trajao do 29. januara a prema ocjeni stručne komisije, najbolje su bile aplikacije:

  • Vision Assist/ Srednja Elektro-Tehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice
  • Mealy/ Srednja Elektro Ekonomska škola iz Bijelog Polja
  • Eco Guardian/ Srednja Elektro Ekonomska škola iz Bijelog Polja
  • Eshopper/ Srednja Elektro Ekonomska škola iz Bijelog Polja
  • Pomozi/ Srednja Elektro-Tehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice.

Nagrade je uručio direktor Sektora za strategiju i rizike Dušan Radusinović, koji je izrazio zadovoljstvo na prilici da čestita autorima najuspješnijih aplikacija. „Veoma nas raduje što smo dobili novu generaciju mladih, koja je u svakom pogledu spremna da odgovori izazovima digitalizacije i da mijenja svijet. Nagrada koju ste osvojili je najbolji dokaz da vrijedi pratiti svoje ideje i da posvećenost, trud i timski rad uvijek daju pravi rezultat“ - poručio je Radusinović.

On je istakao da će mladi programeri u MTEL-u i dalje imati podršku “jer je MTEL prepoznat kao kompanija koja daje vjetar u leđa društveno korisnim i edukativnim inicijativama.“

Direktor Radusinović je izrazio uvjerenje da je ovo tek početak za autore aplikacija jer njihovo vrijeme tek dolazi i naglasio: „Ponosni smo na sve naše projekte sa mladim ljudima i trudimo se da uvijek budemo pouzdan partner za podršku preduzetničkih i IT ideja“. On je podsjetio da je ovo samo jedan u nizu digitalnih projekata koji se realizuju uz podršku MTEL-a i MTEL Digitalne fabrike. Digitalna fabrika će nastaviti da bude sinonim za mjesto sa kojeg kreću i razvijaju se mnoge velike ideje, projekti, start apovi koje prave ljudi sa vizijom, kako iz Crne Gore tako i svjetski priznata imena u digitalnoj zajednici.

Pored smart telefona Samsung Galaxy A54, koji je obezbijeđen za sve članove tima i njihove mentore, pobjednički timovi su izborili i plasman u regionalno finale koje će se održati u Beogradu, od 5-7. marta, na kojem će biti u prilici da se takmiče sa vršnjacima iz regiona.

Autori najboljih aplikacija Regionalnog app izazova će imati mogućnost da osvoje:

  • Prvu nagradu - dodjeljuje se timu čiju aplikaciju žiri ocjeni kao najuspješniju;
  • Specijalnu nagradu pod nazivom „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“ - dodjeljuje se timu za čiju aplikaciju žiri procijeni da se posebno izdvaja po inovativnosti.

Kompanije u okviru Telekom Srbija grupe, svoje društveno odgovorno poslovanje i dalje će temeljiti na praksi organizovanja ovakvih i sličnih konkursa, u smislu podsticaja mladim ljudima da se bave pravim vrijednostima i svoje vrijeme ulažu u sticanje novih znanja.