Zvanično otvoren novi ciklus Social Impact Award (SIA) programa u Crnoj Gori

MTEL je ponosni sponzor SIA Montenegro projekta

Podgorica, 14. mart 2023 - "Kompanija MTEL je u Crnoj Gori prepoznata kao najuspješnija telekomunikaciona kompanija, ali i kao veliki donator i prijatelj svih oblasti života važnih za građane Crne Gore i razvoj našeg društva. Posebno smo ponosni što kroz sponzorstvo ovog projekta još jednom potvrđujemo da smo podrška projektima koji su orjentisani ka mladima, nauci, razvoju, društvenoj održivosti. A takav je upravo SIA projekat, pa mogu da kažem da sa zadovoljstvom učestvujemo u ovom zaista za Crnu Goru veoma važnom projektu, koji predstavlja najveći evropski program podrške društvenom preduzetništvu mladih. Veoma je važno podići svijest o društvenom preduzetništvu među mladima, edukovati ih na na polju inovacija, unaprijediti njihova znanja i vještine. MTEL će i dalje nastaviti da bude uz najbolje", rekla je danas na prezentaciji projekta Social Impact Award (SIA) Ana Martinović, PR menadžerka MTEL-a.

Događaju su prisustvali domaći i međunarodni partneri na projektu - predstavnici državnih institucija, naučne i akademske zajednice, biznis sektora, mladi, kao i predstavnici omladinskog i civilnog društva iz Crne Gore i Evrope.

O značaju ovog programa za mlade, ali i razlozima zašto Erste fondacija podržava Social Impact Award od samog početka projekta, govorila je Dragana Crvenica, direktorica službe komunikacija u Erste Bank AD Podgorica, dok su se ispred generalnih pokrovitelja obratili i Đuro Kažić, rukovodilac službe za kredite i garancije u Investiciono-razvojnom fondu Crne Gore, Ivan Šoć, osnivač Five Grupe, Ana Martinović, PR menadžerka MTEL-a, kao i Zekerija Fetić, sekretar Sekretarijata za podršku biznis zajednici Glavnog grada.

Događaj je svečano otvorila prof. dr Biljana Šćepanović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja.

Ispred organizatora, NVO Centar za omladinsku edukaciju, prisutne je pozdravila nacionalna koordinatorka Social Impact Award (SIA) programa, Jelena Kavarić.

Svi zainteresovani učesnici će imati priliku da paritcipiraju u više od 20 edukativnih radionica, dobiju mentorsku podršku, dok pobjednike takmičenja očekuje i početni kapital za realizaciju ideje u iznosu od 1.500 eura, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA samitu, koji se ove godine održava u Beogradu.