Predstavljena inicijativa Top Business Montenegro 2024

KOMPANIJA MTEL EKSKLUZIVNI PARTNER TMB

Drugo izdanje TOP Business Montenegro inicijative za osnaživanje crnogorske poslovne zajednice predstavljeno je danas na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Crne Gore (PKCG). Riječ je o konceptu koji su osmislile kompanije BI Communication i BI Consulting, dok će i ove godine institucionalni partner biti Privredna komora Crne Gore, pokrovitelj Crnogorska komercijalna banka, a ekskluzivni partner kompanija MTEL.

U ime organizatora prisutnima se obratio Ratko Nikolić, glavni analitičar TBM i osnivač BI Consultinga, te najavio da se izlazak Top Business Montenegro publikacije koja ističe pozitivne primjere iz poslovne prakse očekuje krajem maja mjeseca, nakon čega će organizovati svečani događaj na kojem će dodijeliti nagrade prvorangiranima.

Očekuje se da će poslovna 2023. godina za mnoga crnogorska preduzeća biti najbolja godina ikada. Vjerujemo da ćemo biti u prilici da cijelu godinu proglasimo jednom od najboljih poslovnih godina po ostvarenim prihodima. Da li je i koliko taj rat prihoda rezultat realnog rasta obima poslovanja i razvoja, a koliko inflacije i nekih drugih kratkoročnih faktora, analiziraćemo i objaviti u specijalnom časopisu Top Business Montenegro, koji će izaći krajem maja,” kazao je Nikolić.

“Ponosni smo na lidersku poziciju MTEL-a u telekomunikacionoj industriji, a nadam se da ćemo nastaviti s tim uspjehom i u narednim godinama. Želio bih istaknuti intenzivne aktivnosti koje nastavljamo i ove godine u implementaciji 5G mreže, koja, poznato je, predstavlja ne samo revoluciju u telekomunikaciji, već i temelj za razvoj novih inovacija i poslovnih modela,” naglasio je Balša Aćimić, direktor Sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima MTEL-a.

Nina Drakić, predsjednica Privredne komore Crne Gore istakla je zadovoljstvo što su i ove godine dio Top Business Montenegro inicijative koja postaje dobra tradicija.

Generalni sponzor Top Business Montenegro drugu godinu zaredom je Crnogorska komercijalna banka, za koju ovo partnerstvo predstavlja dodatan način kojim podržavaju najbolje, te ih podstiču da se razvijaju na osnovama transparentnih i fer principa, istkako je Nikola Perišić, član Upravnog odbora CKB.