PROMOCIJA PETE GENERACIJE MOBILNE MREŽE ODRŽANA U PODGORICI, BARU I NIKŠIĆU

MTEL 5G revolucija je počela

Podgorica, 20. jun 2024 - Kompanija MTEL održala je revolucionarnu promociju 5G mreže u Podgorici, Nikšiću i Baru i pokazala građanima cijele Crne Gore pregršt benefita koje peta generacija mobilne mreže pruža korisnicima.

MTEL je okupio građane, svih uzrasta na tri gradska trga, uz veliki gejming turnir, obraćanje izvršnog direktora Zorana Milovanovića putem holograma, da bi na kraju kao poklon lidera u telekomunikacijama bio upriličen koncert, na sve tri lokacije, otvoren za sve građane. Koncert, prvi ovog tipa ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu, počeo je nastupom DJ-a u Podgorici, violinistkinje u Nikšiću, dok je saksofon sviran u Baru. Hologramski, u isto vrijeme, instrumenti su bili prenošeni na tri lokacije, tako da je MTEL na taj način savršeno prezentovao sve mogućnosti i brzinu revolucionarne 5G mreže. Bilo da ste prisustvovali promociji mreže na podgoričkom Rimskog trgu, uživo ste mogli da pratite dešavanja ispred dvorane „Topolica“ u Baru i nikšićkog Trga Slobode. Kompanija MTEL je još jednom pokazala da je u pravo vrijeme i na pravom mjestu, te da za svoje korisnike gradi budućnost velikih i jednakih prilika.

Promocija 5G mreže počela je press konferencijom direktora grupacije Telekom Srbija Vladimira Lučića i izvršnog direktora kompanije MTEL Zorana Milovanovića.

Lučić je naveo da osim ubzanog interneta i velikih brzina prenosa, što je samo prvi benefit, mreža 5G doprinosi lakoj, brzoj i stručnoj komunikaciji mašina, edukaciji, transportu, zatim u medicini, posebno kod ranog detektovanja bolesti.

"U sadejstvu sa vještačkom insteligencijom, 5G je pokretač četvrte industrijske revolucije, i svaka kompanija koja već sada ne analizira kako da ih koristi, dolazi u opasnost da izgubi konkurentsku bitku" - objasnio je prvi čovjek Telekom Srbija grupe.
Milovanović je istakao da je ekspanzija 5G mreže u Crnoj Gori nezaustavljiva te da kompanija na čijem je čelu ni u jednom trenu ne zaboravlja društvenu odgovornost o čemu svjedoče i pregršt projekata koje je organizovala kompanija MTEL. On je putem hologramskog obraćanja poručio da je 5G mreža preketnica u digitalnom razvoju Crne Gore.

"Sve što možete zamisliti je na dohvat ruke. Sve velike stvari počinju od velikih ljudi i velikih ideja, a MTEL je jedna velika ideja, uz podsjećanje da je ta ideja je krenula od velikog čovjeka i vizionara, osnivača kompanije, Vladimira Lučića koji je zaslužan jer se danas govori o prilikama koje će svima olakšati i obogatiti živote, što je nesumnjivo 5G mreža" - poručio je izvršni direktor MTEL-a.