Uslovi za prenos broja

Postupak za prenos broja postpaid korisnici mogu pokrenuti ukoliko izmire sve obaveze prema prethodnom operateru, tako da uz Zahtjev prilažu posljednji dospjeli plaćeni račun.

Da bi se izvršio prenos prepaid broja, potrebno je da taj broj bude registrovan.

Ukoliko ste u prethodnoj mreži pripadali vezanoj grupi brojeva kao biznis korisnik, potrebno je da čitava grupa ili kompanija promijeni provajdera. Ako ste bili vlasnik broja u okviru korisničke grupe (split korisnik koji je lično potpisao ugovor), možete samostalno promijeniti provajdera, bez obzira na to da li ga je promijenila vaša kompanija (korisnička grupa).

Nakon što ste podnijeli Zahtjev za prenos broja, ne možete tražiti odlaganje ili otkazivanje prenosa broja. Prelazak u drugu mrežu (ili povratak u staru) možete zatražiti 3 mjeseca nakon prenosa broja.

KAKO DO NAS

Pošaljite nam mejl!

Ukoliko vam je lakše da se o onome što vas zanima informišete putem mejla, možete nam se obratiti putem sljedeće adrese: korisnicki.servis@mtel.me

Pozovite nas

Korisnički servis m:tel-a (broj 1600) uz stručan i ljubazan tim ima sve odgovore na vaša pitanja 0-24h svakog dana u sedmici (24/7)! 

Uvijek dostupni

Potražite nas na društvenim mrežama - naš tim je tu da vam i na ovaj način olakša put do pravovremene i tačne informacije.