KOMPANIJA MTEL OBILJEŽAVA 15 GODINA USPJEŠNOG POSLOVANJA

PREDSTAVLJEN PROJEKAT “ZAJEDNO KA VRHU”

Podgorica, 11. april 2022 – Danas je povodom 15 godina uspješnog rada u Crnoj Gori kompanija MTEL održala konferenciju za medije na kojoj je dat osvrt na dosadašnji rad MTEL-a, apotom je predstavljen novi društveno odgovorni projekat „Zajedno ka vrhu“.

Izvršna direktorica MTEL-a Tatjana Mandić je tom prilikom podsjetila da je MTEL u aprilu 2007. godine dobio licencu za rad i kao najmlađi treći operator mobilne telefonije, izgradio najsavremeniju mobilnu mrežu u nezabilježenom roku od samo 77 dana. Osim ovog, MTEL na početku rada bilježi još jedan rekord i to za samo pola godine, od prvog uspostavljenog poziva, osvaja 25% tržišnog učešća, što nije uspjelo nijednom trećem operatoru u svijetu. MTEL je bio najveća greenfield investicija u Crnoj Gori, a danas su po broju korisnika, sa preko 35% tržišnog učešća, najveći operator mobilne telefonije.

„Vremenom smo širili i našu prodajnu mrežu, koja sada broji čak 17 poslovnica u 14 gradova Crne Gore. Prije sedam godina proširili smo djelatnost i ušli u izgradnju najsavremenije fiksne mreže. Danas pružamo usluge kablovske televizije, optičkog Interneta i fiksne telefonije i bilježimo svakodnevni rast broja korisnika, što nas drži na poziciji broj jedan i u dijelu kablovske televizije.
S ponosom ističem da je snaga kompanije MTEL u našim zaposlenim kojih je danas više od 500. Svi oni posvećeno i profesionalno brinu o zadovoljstvu preko pola miliona naših korisnika.

Kao društveno odgovorna kompanija, MTEL aktivno učestvuje u svakodnevnom napretku crnogorskog društva. Dokaz tome su i brojna priznanja koje smo dobili tokom našeg poslovanja. Današnja promocija platforme „Zajedno ka vrhu“ je početak još jedne naše društveno odgovorne priče. Mladim talentima ćemo uputiti poziv da se umjetnički iskažu na temu “Zajedno ka vrhu” i narednih mjeseci svi zajedno ćemo nagrađivati najbolje ideje pretočene u umjetnička djela. Želimo da ovom platformom inspirišemo sve mlade ljude da iskažu svoje talente, a mi ćemo znati da ih nagradimo.

Pored platforme “Zajedno ka vrhu” ove godine pripremamo još mnogo iznenađenja upravo zato što cijenimo prijateljstvo i lojalnost naših korisnika. Iskoristila bih ovu priliku da najavim veliku nagradnu igru koju pokrećemo upravo za naše korisnike. Nagrade će biti izuzetno vrijedne i zato budite uz nas i pratite sve što vam pripremamo. Svako putovanje je ljepše uz prijatelje, a put prema vrhu je lakši uz prijateljsku podršku! U ime kompanije MTEL obećavam da ćete u nama uvijek imati prijatelje!“ poručila je na kraju izvršna direktorica MTEL-a Tatjana Mandić.

Direktor Sektora za marketing, prodaju i brigu o korisicima Milivoje Cerović predstavio je projekat „Zajedno ka vrhu“, koji je jedan sasvim drugačiji društveno odgovorni projekat od svih do sada realizovanih u MTEL-u. „Povodom proslave 15-og rođendana, kompanija MTEL objavljuje javni poziv za mlade autore, na temu: „Zajedno ka vrhu“. Konkurs je otvoren za sve koji vole i umiju da se iskažu u umjetnosti, a koji su mlađi od 35 godina. Odabrali smo jednu zajedničku široku i inspirativnu temu – „Zajedno ka vrhu“ i pozivamo mlade ljude da slikaju, pišu, komponuju, pjevaju, glume, vajaju ili na neki sebi svojstven način ispolje kreativnost. Konkurs traje od 15. aprila do 15. novembra ove godine, a svakog mjeseca ćemo nagraditi po dva pristigla rada, od kojih jednu nagradu nagradu dobija rad sa najvećim brojem pristiglih glasova putem platforme zajednokavrhu.me, a drugu nagradu dobija rad koji bira žiri MTEL-a. Nagradni fond je 15000 eura, dakle 15 najtalentovanijih stvaralaca nagradićemo sa po 1000 eura. Uslovi konkursa su postavljeni na web stranici zajednokavrhu.me. Pozivamo mlade ljude da svijet oko sebe učinimo ljepšim!“ rekao je na kraju Cerović.

Na presu je govorila Tatjana Ivanović, koja je članica planinarske ekspedicije koja će krajem juna krenuti u osvajanje najvisočijeg vrha Balkana - Musale, a čiji odlazak pomaže kompanija MTEL, koja je uvijek uz najhrabrije. „Nadam se da ćemo biti jednako uspješni u osvajanju Musale, najvišeg vrha Balkanskog poluostrva, kao što je i kompanija MTEL u svom poslovanju ovih 15 godina. Želimo osvojiti ovaj vrh na kom će se zavijoriti zastava MTEL-a, jer zajednicki uspjesi su najdragocjeniji. Na taj put ka vrhu Musala, upustiće se tim odvažnih planinara iz Crne Gor koji pored mene čine: Ljerka Tadić, Semir Kadrović i Miloš Blečić“ rekla je Ivanović.

Instragram zajednici veoma poznata influenserka Sandra Mitrović je na konferenciji između ostalog rekla: „Najprije želim da čestitam 15 godina uspješnog poslovanja kompaniji MTEL i čestitam na njihovoj kontinuiranoj inovativnosti i kreativnosti. Sa zadovoljstvom sarađujem sa njima već više od godinu dana i radujem se nastavku saradnje koja će nadam se i dalje biti veoma uspješna, a posebno na ovako inspirativnom prijektu kakav je Zajedno ka vrhu”.